About

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Hvad er et lån?
Et lån betegnes når du modtager penge fra en anden instans end dig selv. Det kan være fra din lokale bank eller en online låneudbyder som f.eks. Bank Norwegian eller andre. Når du modtager disse penge vil du som hovedregel skulle betale beløbet tilbage over en rum tid. Dette kan være fra få måneder til over flere år. Dette er forskelligt fra alle udbyderne på markedet. Lånet indebærer som regel en rente, som der bliver lagt oveni det beløb, som du har lånt. Denne rente kan være meget lav og helt op til flere hundrede procent. Fordi rentespændet kan være så stort er det meget vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige udbydere på lånemarkedet. De tilbyder alle forskellig renter og meromkostninger. Renterne kan være fra 4.94% til over 500% på enkelte lån.

Hvad er et forbrugslån uden sikkerhed?
Et forbrugslån er et lån du enten ansøger om banken eller ved et af de mange online låneudbydere. Denne slags lån passer til dig, som ikke ønsker at skulle ned i banken for, at snakke med din bankrådgiver om et nyt lån. Hos de online lån kan du som hovedregel undgå, at skulle sidde ansigt til ansigt med låneudbyderen. Du skal heller ikke fortælle, hvad du skal bruge pengene til. Du undgår også, at skulle aflevere lønsedler og årsopgørelser, da dette sker helt automatisk i de nye låneansøgninger på nettet. Her giver du adgang til din skatteoplysninger, hvorved udbyderne selv kan finde de informationer, de skal bruge for at kunne kreditvurdere dig.

Forbrugslån uden sikkerhed betyder, at du kan låne penge uden at skulle stille sikkerhed i dine personlige ejendele, som f.eks. hus, bil eller andet af værdi. Derfor behøver du heller ikke fremvise købekontrakter eller gældsbeviser og andet, når du ansøger om et forbrugslån uden sikkerhedsstillelse. Langt de fleste lån på Prisbank kræver ingen sikkerhed for de lån de tilbyder, og de vil kunne sammenligne dem i vores oversigt hurtigt og nemt.

Derfor er forbrugslån og danskernes foretrukken lån, da det giver maksimal anonymitet og de ikke behøver have det dårligt over, at skulle ned og snakke med deres bankrådgiver. Det er meget mere behageligt, at kunne låne hjemme i trygge rammer og ro.

Hvad er kravene for at blive godkendt til et forbrugslån?
Der er forskellige krav til dig som person når du skal optage et nyt lån. Alle låneudbyderne har hver deres krav som kan være forskellige. Her er nogle af de krav som går igen ved de fleste låneudbydere og banker:

Din alder: Hos alle udbydere skal du være fyldt 18 år, for at kunne blive godkendt til et lån. Hos andre som f.eks. L’EASY skal du dog være fyldt 20 år. Få af udbyderne skal du være fyldt 23 eller 25 år for at bliver betragtet som kreditværdig.

Bopæl: alle udbyderne kræver at du har folkeregisteradresse i Danmark.

Indkomst: De fleste låneudbydere eller banker kræver at du har en fast indkomst. Dette kan være fast arbejde, dagpenge, pension eller førtidspension. Nogle vil dog ikke godkende kunder der tjener under 225.000 kr. eller kunder der er på overførselsindkomster. Dette kan du få et overblik over i vores oversigt. Er du f.eks. på SU er det meget svært at få et lån. Her tjener du typisk under 100.000 årligt og dette er ikke nok til at blive betragtet som kreditværdig til lån.

RKI/Debitor Registrering: Du må under ingen omstændigheder være registreret i RKI eller Debitor Registret hvis du ønsker at optage lån.

Hvordan låner man?
Det kan være en meget besværligt og uoverskuelig opgave, at finde det rigtige lån til netop ens specifikke situation. Derfor har vi på lavet en komplet oversigt over de forskellige banker der findes online. Vi sætter kun fokus på online udbydere da disse typisk er meget lettere at ansøge hos end f.eks. banken. I banken skal du først lave aftale om møde og herefter komme ned i banken og snakke om dit behov for et lån. Her kan det føles som en slags overvågning af, hvad man bruger sine penge på, og kan af mange være grænseoverskridende. Dette vil man ikke opleve hos de online låneudbydere. Her vil de typisk aldrig spørge til, hvad du skal bruge dine penge til. De laver en anderledes kreditvurdering, og er de interesseret i at låne dig penge, vil du bliv godkendt til et nøjagtigt beløb.

Du ansøger altid via deres hjemmeside. På hjemmesiden finder du deres ansøgningsformular, hvor du skal indtaste alle de informationer de skal bruge for at kunne lave en kreditvurdering af dig/jer. Som noget nyt vil de fleste banker nu indfører, at du skal give dem adgang til din skatteoplysninger. Dette hjælper dem med at kunne få oplysninger omkring dine økonomiske forhold. Så behøver du ikke tænke på hvor meget du tjener og hvor meget du nu havde udbetalt sidste år. Her kan låneudbyderne selv gå ind og kigge hvor stabil din indkomst er. Efter du har indsendt ansøgningen online, vil der typisk gå meget få minutter eller timer. I denne tid vil du blive kreditvurderet efter den enkelte udbyders kriterier, og din ansøgning vil få en godkendt eller afslået status.

Når vurderingen er slut vil du pr. mail få svaret. Skulle du blive godkendt vil du typisk modtage et lånebevis. Dette skal du så underskrive med NEM ID, og du vil herefter have adgang til dine penge. Pengene vil altid blive udbetalt på din NEM konto. Skulle du ikke ønske at de bliver udbetalt på denne konto, skal du kontakte den enkelte bank du har ansøgt hos.

Lav et budget før du vil låne penge.
Før du sætter dig ned for at ansøge om et nyt lån online, er det rigtig god ide at få styr på din private økonomi. De fleste økonomer og eksperter anbefaler, at du laver et budget over dine indkomster og udgifter. På den måde finder du ud af, hvor mange penge du har til dig selv hver måned efter alle udgifterne er betalte.

Dine indtægter er alle positive tal som f.eks. løn, SU, pension eller lign. Dine udgifter er alle de udgifter du har i indeværende måned. Det kan være husleje, bil, telefon, forsikringer, dyr, frisør og mange andre. Når du trækker dine udgifter fra dine indtægter, vil du få det der kaldes “rådighedsbeløbet”. Dette beløb er meget vigtigt i forbindelse med din kreditvurdering. Altså hvor mange penge du reelt har til rådighed efter alle udgifterne er betalte. Dette viser så, hvor meget du reelt kan låne uden, at det ødelægger din økonomi.

Når du har fået lavet dit budget, kan du regne ud hvor meget dit budget kan klare af flere udgifter. Det kan være klogt at vælge et lån meget længere løbetid, hvis dit budget ikke er så stabilt. Så undgår du problemer i tilfælde af nedgang i dine indkomster. På den anden side, hvis dit rådighedsbeløb er stort, kan det svare sig at vælge den kortere løbetid og herved undgå for mange renter i lånets løbetid.

Hvordan du får et kviklån på 15 sek.
De fleste kviklån som f.eks. Ferratum brillerer sig ved at være meget hurtige til at godkende eller afvise dig som ny kunde, dette er en stor fordel når du som forbruger gerne vil ansøge om et lån og har brug for pengene hurtigt. At låne ved banken kan være særdeles problematisk, kræve mange informationer og dokumentation for hele din private økonomi. Derfor vælger mange danskere at ansøge om et kviklån, skønt renter og gebyrer altid er en del højere, så er det dejligt nemt og kræver i de mange tilfælde kun, at du har dit NEM ID ved siden af dig, samt at du ikke har en registrering hos RKI eller Debitor Registret.

Den normale svartid på et hurtigt kviklån kan svinge fra 15 sekunder op til 1 dag. Her på sitet rådgiver vi både indenfor normale lån, samt hurtige kviklån – dette er fordi, at vi mener, at vores besøgende alle kan have forskellige behov og derfor ikke kun et behov for et hurtigt Kviklån.

Føler du dog presset eller stresset til at låne?
Vi anbefaler, at du aldrig ansøger om et lån når omstændighederne ikke er gunstige for dig. Sørg altid for, at have regnet på din private økonomi, inden du bevæger dig ud og ansøger om et lån igen. Der kan være mange forskellige situationer folk havner i, der gør, at de føler sig nødsaget til at låne penge på nettet eller i banken. Dette kan være flytninger, børn, skilsmisser eller andre omstændigheder. Som tidligere skrevet, så anbefaler vi altid, at du har styr på din private økonomi inden du ansøger om et nyt lån.

Kan jeg låne som 18 årig?
Vores hurtige svar er Ja selvfølgelig, der er masser af ansøgningsmuligheder for et lån selvom du kun er 18 år. Alt du skal gøre er, at kigge i vores oversigt og finde de låneudbydere, der tilbyder lån til dig som 18 årig. Vær opmærksom på, at er du 18-20 år og ansøger om et kviklån, vil du som hovedregel skulle betale højere renter end f.eks. 30 årige personer med mere stabil økonomi og sikkerhedsstillelse. Dette skyldes hovedsageligt, at mange 18 årige unge, ikke helt har styr på deres økonomi.

Kan jeg låne når jeg er arbejdsløs?
Er du uden job, er det desværre ikke helt så let at låne penge online, og det er nok heller ikke den bedste beslutning for dig. Vi anbefaler, at du kun låner penge, hvis du med stor sandsynlighed, kan afbetale lånet tilbage. Har du besluttet at blive medlem af en a-kasse, da du fik et job, og herefter blev arbejdsløs, så vil du som hovedregel kunne modtage dagpenge. At være uden arbejde eller modtage dagpenge gør, at du ikke har den stabile økonomi som udbyderne leder efter, og oftest dækker pengene kun dine faste udgifter og få ekstra udgifter. Derfor anbefaler vi også, at du udfærdiger et budget, så du kan få et overblik over, om du har råd til at optage et lån på nuværende indkomstniveau.

Men uanset årsagen til din arbejdsløshed, så er dagpengene langt bedre end f.eks. alternativet, som kan være kontanthjælp. Her er dit rådighedsbeløb endnu mindre grundet indkomstniveauet er langt lavere. Du bør derfor ikke have nogen undskyldning for ikke at blive medlem af en a-kasse. Vi anbefaler også alle, at blive medlem, så snart de får et nyt job.

Hvis du skal låne penge, og du så efterfølgende kan blive arbejdsløs, så har du hos de fleste låneudbydere mulighed for at købe en tryghedsforsikring. Tryghedsforsikringen virker som en indkomstkilde, som træder i kraft, hvis du skulle være så uheldig at blive arbejdsløs, syg o.l. Indkomsten fra denne forsikring vil så gælde i op til 12 måneder. Denne forsikring dækker også hvis du som pensionist bliver indlagt. Ligeledes dækker den ved ulykker der omfatter dødsfald. Kravene for disse forsikringer er, at du er selvstændig, lønmodtager eller pensionist.

Hvorfor skal jeg kigge på Debitorrenten?
Generelt set er debitorrenten den samme som den effektive rente. Debitorrenten indeholder flere elementer, men formlen hedder:

“lånets årlige rente efter der er tilskrevet rente hver måned, dvs. der betales rente af renterne også”

Det betyder også, at du skal holde øje med hvornår og hvor mange gange der tilskrives rente om året. Hvis renten tilskrives hver måned, vil debitorrenten således være større end hvis der kun blive tilskrevet rente hver 6 måned eller hvert år. F.eks. har Santander kun rentetilskrivning 1 gang om året. Find ud af om du er registreret her Registret

Hvorfor er ÅOP vigtigt for en lånesammenligning?
ÅOP’en er ikke det samme som Debitorrenten, men den indeholder flere elementer. Den årlige omkostning i procent har stor betydning for hvor mange penge du kommer til at betale tilbage for dit lån i banken. ÅOP’en indeholder følgende: Renter Gebyrer Andre omkostninger i forbindelse med lånet.

Så det koster altid flere penge jo højere ÅOP’en er på et lån. Derfor skal du også gå efter de lånemuligheder der har den laveste ÅOP. Her kan kviklån ikke følge med da de typisk vil have en meget høj ÅOP.

Kan jeg afbetale gammel gæld med et nyt lån?

Kviklån kan også tilbyde en tredje mulighed for dig, der i forvejen har oparbejdet en del gæld til diverse kreditorer og banker. Har du stadig smålig gæld flere steder, kan det med stor fordel betale sig at samle din gæld hos én udbyder. Dette kan du gøre ved at optage et større kviklån, hvorefter du bruger alle eller hovedparten af pengene til at indfri dine andre og måske dyre lån. Det kan virke mærkeligt at låne penge for at indfri andre lån, men hvis du funderer over det, er det rent faktisk utroligt klogt.

Har du f.eks. 5 gamle smålån på 100.000 hver med en rente på 20 %, er det rigtig god ide, hvis du i stedet kan bytte disse mange smålån ud med ét stort lån på 100.000 til 10 %. Med denne kloge metode sparer du en hel del renteomkostninger hvert år, og ydermere bliver det lettere at overskue dit ene lån, da du ikke længere skal til 5 forskellige udbydere. Selvom du ikke kan nå en bedre rente hos den ene udbyder, kan det alligevel være sund fornuft kun at have ét lån frem for 5 fordi du sparer penge på forskellige omkostninger som girokort og andet.

Du skal dog være opmærksom på, at det langtfra er alle låneudbydere, der ønsker at låne til personer med eksisterende og ikke-indfriede lån hos andre låneudbydere. Så har du allerede smålån andre steder, har du måske ikke denne metode tilrådighed. Desuden skal du også huske på, at hvis du har en registrering hos RKI eller Debitor Registret, er det næsten umuligt at kunne få et lån ved disse selskaber.

Eksempel: Saml. kreditbeløb: 100.000 kr. Løbetid: 10 år. Variabel debitorrente: 3.55% – 19.95%. ÅOP: 4.57% – 20.6%. Mdl. ydelse: 1.086 – 1.856 kr. Saml. kreditomk.: 19.165kr. – 122.738kr. Saml. tilbagebetaling: 119.165kr. – 222.738kr. Min. løbetid: 1 år. Maks. løbetid: 15 år. Der er fortrydelsesret på lånet.